Kalenberger Riet

Van oudsher is de kwaliteit van het riet uit de Weerribben altijd goed geweest. Ook nu nog behoort het tot het beste riet van de wereld! In een recent onderzoek is Nederlands en buitenlands riet getest op duurzaamheid, hardheid, buigzaamheid en andere eigenschappen die belangrijk zijn bij toepassing als dekriet. Het riet uit de Weerribben, het ‘Kalenberger riet’, kwam hieruit als beste naar voren!

De stengel heeft een geringe doorsnee en is daardoor veerkrachtig. Het riet breekt dankzij die eigenschap niet snel en is duurzaam.

We zijn er trots op dat we een goed product mogen leveren uit ons gebied en voor u, als consument, is het duidelijk zichtbaar dat we hierin onderscheidend zijn, namelijk gekenmerkt met ons ‘ottertje’ om elke bos riet!

De riettelers uit de Weerribben voldoen in hun werkproces aan de Natuurbeschermingswet (flora- en faunawet, boswet), provinciale- en gemeentelijke vergunningen. De meeste bij ons aangesloten telers hebben tevens een cursus/opleiding gedaan, waarmee ze zich ‘erkend natuurbeheerder’ mogen noemen.

Samen dragen we zorg voor de natuur en onderhouden daarmee tevens een uniek stukje natuur in Nederland! Ook u kunt, door uw aankoop van uw rieten dak, uw bijdrage aan ons mooie gebied leveren. Kiest u ook voor een product van eigen bodem met het herkomst kenmerk?